sunnuntai 4. elokuuta 2013

välillä herään taas on päästettävä irti
        sillä
yleinen leveys ja paksuus auttaa pysymään pystyssä
        on
kallon kaksikymmentäkaksi luuta
        on
minun hyytymäni
        on
leikattu kukka kääntyy tyynylläni uneni aikaa vastaan
        on
dnat/ketjut/kiskot/kahleet/jatkot/bileet/polut/tie/flow
        on
kynnenkuluma rykimä räkimä niistämä hilseämä
        on
yksi toinen ja yksi toinen
        on
kämmenpohja liikkuvassa peffassa
        on
kierto
        on
perillepääsy estetty virtaus sykäys päästä vaan irti hei näen veturin vaikka olen kyydissä meillä on tanssikohtaus jossain aika viimeisessä vaunussa tanssimme kiskot sylissä (perille)

4 kommenttia:

 1. Ihan mahtava. Luin tätä kuin kiihtyvää junaa, joka loppukiihdytyksen jälkeen jarruttaa asemalle. Mietin ensin, että miksi "perille" on suluissa, mutta nyt tätä kommenttia kirjoittaessani tulinkin siihen tulokseen, että se on perusteltua.
  Tässä on oikeastaan kaikkea, mitä runolta kaipaan. Lopputulokseen toki pääsee monella muullakin tavalla, mutta tämä sinun tapasi, runosi, on perfect.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot ihan mahdoton. Luin kommenttisi samalla kun pulpahdin metrosta asemalle - ja oli pakko hihkaista ääneen. Huh. Hyvin suuri kiitos. Arvostan sanojasi paljon.

   Noi sulut joskus vaan tulee. Toisinaan saan itseni jymäytettä poistamaan ne. Jos en niitä onnistu perustelemaan, ne lähtee, sillä haluais tulla toimeen ilman niitä. Suluilla pitää pystyä sanomaan ratkaisevasti enemmän tai jotain merkityksellisesti muuta kuin ilman. - Tai no kai niittenkin käyttö vähän riippuu runosta ja yhteydestä, mut nää on tämmösii omii periaatteita.

   Poista
  2. Mahdoton, hyvin mahdollista :) Ja tuo on just huippua, kun ilahtuu jonkun sanoista niin paljon, että hihkaisee! Kiva, kun sain sellaisen reaktion aikaiseksi!

   Ja olen samaa mieltä suluista. Joskus tuli käytettyä niitä ihan liikaa, kuin myös kaikkia muita "tehosteita" mm. kursivointia. Nyt koitan minimoida ja käyttää vain silloin, kun runo vaatii ja pakottaa siihen.

   Poista
  3. Ilahduin isosti. Ei oo niin helppoo aina tietää, millon runo puhuu myös muille eikä jää pyöriin mun omassa universumissa.

   Naulan kantaan tuo "runo pakottaa siihen".

   Poista